Известие

Collapse
No announcement yet.

двигателно масло за Алфа 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• двигателно масло за Алфа 33

въпроса ми е кой какво масло слага на 33-ката, коментари за "+" и "-" и т.н. просто споделете ако може, трее скоро време да сменявам маслото на боксьора и за това ви питам....гледам, че на предния капак пише Agip 10W50, а досега е карана със 15W40 което според мен е грешка......приемам съвети и препоръки, благодаря ви предварително
    п.с. колата е Алфа 33 1.5TI.
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Карай с 15W40, сменяй го на 5К а филтри на 10К, тоя ДВГ не е първа младост та да му слагаш синтетика, пък и излиза по-евтино - това е моето мнение!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

аз смених няколко масла вече.сложих Selenia полусинтетика и направих основен ремонт.след това сложих Fina полусинтетика и беше супер ама източника ми вече не работи в Булавто.сега онзи ден сложих ЕЛФ полусинтетика.
      Alfa Romeo 33 1.5 8V I.E. - 1992 год.

Comment

Първоначално публикувано от alfa-33
        аз смених няколко масла вече.сложих Selenia полусинтетика и направих основен ремонт.след това сложих Fina полусинтетика и беше супер ама източника ми вече не работи в Булавто.сега онзи ден сложих ЕЛФ полусинтетика.
        Кирето явно е бил "човек" на доста от нас
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Кой е тоз Кирето????
          Alfa Romeo 33 1.5 8V I.E. - 1992 год.

Comment

понеже не успях да намеря 10W-50 взех 10W-40......мисля, че и то ще свърши работа
            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Ако ти е стар мотора, карай с Agip 20w/50. Перфектното масло, и няма фалшификати.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
              X